Preventie tips

Natuurlijk kunt u de risico’s zoals brand, diefstal of aanrijding afdekken met een verzekering, maar het liefst heeft u dat er helemaal niets gebeurd met uw klassieker. Dat u nooit iets zal overkomen met uw klassieker kan niemand garanderen, maar wat wel kan is de kans op schade verminderen door middel van preventie.

Speciaal voor u hebben we een aantal preventietips verzameld waarmee u uw voordeel kan doen.

Diefstalpreventietips

In de pers lezen we regelmatig dat het aantal autodiefstallen aan het dalen is. Dat is mooi, maar er wordt ook geschreven dat klassiekers meer gestolen worden dan vroeger. Vermoedelijk zijn moderne auto’s beter beveiligd dan klassiekers en kiest de autodief dus sneller een klassieker om te stelen. Een goede beveiliging van uw klassieker is helaas bittere noodzaak. Op de website www.scm.nl vindt u veel informatie voor de beveiliging van uw klassieker en op de website www.politie.nl staan een aantal goede tips om diefstal uit uw auto te voorkomen en welke beveiligingsmaatregelen u kunt treffen.

Als u de mogelijkheid heeft dan adviseren wij u uw klassieker tijdens de nachtelijke uren te stallen in een afgesloten ruimte. Vergeet daarbij niet de inbraakbeveiliging van uw woning en de stalling. Gebleken is namelijk dat de meeste diefstallen met de originele sleutels plaats vinden en die worden bemachtigd door woninginbraak.

Belangrijk: controleer uw polisvoorwaarden op eventuele beveiligingseisen van de maatschappij of neem indien deze niet duidelijk zijn altijd contact op met uw verzekeringsadviseur.

Brandpreventietips

De kans dat een klassieker door kortsluiting in brand vliegt is groter dan bij een moderne auto. Wij adviseren altijd een brandblusser in uw klassieker aanwezig te hebben.
Het is ook aan te bevelen om brandblussers bij de hand te hebben op het vaste stallingsadres.

Wanneer uw klassieker voor langere tijd achtereen gestald wordt is het raadzaam om de 2 polen van de accu los te koppelen of een hoofdstroomschakelaar te installeren, waardoor geen kortsluiting kan ontstaan. Bovendien loopt de accu minder snel leeg en kunnen de accuklemmen niet corroderen.

Onderhoudtips

Tijdens de wintermaanden zult u bijna geen échte klassiekers meer op de weg tegenkomen, omdat de wegen dan bezaaid zijn met pekel. De klassieker gaat lekker de verwarmde stalling in. Als uw klassieker voor langere tijd achtereen gestald wordt is het raadzaam uw klassieker op assteunen/blokken te zetten zodat de banden niet belast worden. Hierdoor wordt voorkomen dat uw banden ‘vierkant’ worden zoals dat wel genoemd wordt. Dit is ook heel goed voor de veren van uw klassieker.

Een goede tip is om de rubbers van uw deuren en motorkap/kofferdeksel in te smeren met vasaline. Vooral belangrijk als uw klassieker meestal buiten staat in verband met eventuele vorst. Het kan sowieso geen kwaad om dit eens in de zoveel tijd te doen. Als u de mogelijkheid heeft is het beter uw klassieker binnen te stallen.

Taxatie

Waarom uw oldtimer laten taxeren?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw oldtimer zou willen laten taxeren.

Een van de meest voorkomende redenen is dat u een taxatie nodig heeft om een WA-beperkt-casco of WA-casco (All Risk) verzekering voor uw klassieker af te sluiten. Tijdens de geldigheid van het taxatierapport (dit is meestal 3 jaar), keert de verzekeringsmaatschappij bij diefstal of total-loss de getaxeerde waarde uit. Dit gebeurt obv artikel 7:960 BW (een vervanger van het oude artikel 275 wvk). Strekking van dit artikel is dat als u uw voertuig vooraf heeft laten taxeren, u er zeker van kunt zijn dat u de getaxeerde waarde ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Een andere redenen om uw oldimer te laten taxeren kan zijn ivm met de aan- of verkoop van een voertuig. Zo weet de koper of verkoper of de prijs in overeenstemming is met het aangebodene en welke gebreken er eventueel zijn.

 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. AKKOORD
Meer informatie over COOKIES.